Ortodonţie

Poți avea un zâmbet frumos și sănătos, încredere în tine și o bună sănătate și igienă orală!

Ortodontie Dental House Clinic 11

Ce este Ortodonţia?

Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Ortodonția reface zâmbete și redă armonia feței prin alinierea perfectă a dinților.

Ce tratează Ortodonţia?

Malocluzia – alinierea incorectă a dinților pe arcadă și a maxilarelor în zona de contact (mușcătură)

Dinți înghesuiți

Dinți cu spații foarte mari între ei

Dinţii rotaţi faţă de axul lor normal

Dinţii situaţi prea în faţă sau prea în spate faţă de poziţia lor normală pe arcada dentară

Diastema/trema („strungăreaţa”), spaţiul dintre cei doi dinţi frontali centrali

Închiderea spaţiilor postextracționale pentru a evita realizarea unei lucrări dentare

Aducerea pe arcadă a unor dinţi definitivi blocaţi în os

De ce este necesar tratamentul ortodontic?

Afecţiunile ortodontice duc la:

 • disfuncționalitatea aparatului maxilar (dureri ale articulației temporo-mandibulare, masticație îngreunată și incorectă);
 • un aspect inestetic al zâmbetului.

Medicul specialist în ortodonție este preocupat atât de funcționalitatea și frumusețea zâmbetului, cât și de armonia generală a feței. De aceea, fiecare plan de tratament este unic și personalizat.

Purtarea aparatului dentar nu ţine cont de vârstă!

În prezent ortodonţia nu se mai adresează doar copiilor și adolescenților. Datorită evoluției tehnologiilor ortodontice fixe, oricine poate dobândi un aspect plăcut, dar nu în ultimul rând o dantură funcțională, așa cum a fost ea programată genetic pentru fiecare.

Medicii ortodonți Dental House Clinic pot corecta defectele dentare și malocluziile oricârui pacient, fără restricții.

Aparatele dentare

Tratamentele ortodontice sunt efectuate cu ajutorul aparatului dentar.

Aparatele dentare (ortodontice) sunt particularizate pentru fiecare pacient, astfel încât nu există două tratamente identice, așa cum nu există doi oameni cu aceeași personalitate. Dar există o tendință generală pentru fiecare categorie de vârstă, care va fi individualizată de la caz la caz.

Aparat Dentar Dental House Clinic
Aparat Dentar Metalic Dental House Clinic 4
Aparat Dentar Metalic Dental House Clinic 1

Aparatele dentare fixe

La adulți predomină aparatele dentare fixe, cu brackeți care se lipesc pe dinți, fără a le afecta structura.

Aparat dentar metalic

 1. Aparatul dentar metalic este cel mai popular.
 2. Creați dintr-un material dur, aceștia sunt foarte rezistenți.
 3. Rezultatele se văd într-un timp mai scurt.
 4. Efectele tratamentului sunt mai durabile în timp.
 5. Iți poți personaliza aparatul dentar după dorințele tale. Majoritatea aparatelor dentare metalice se montează cu bandă elastică, aceasta având rolul de menține legat arcul de bracket, iar aceste elastice au culori diferite.

Acest aparat dentar aliniază maxilarele şi contribuie la dezvoltarea corectă a acestora, reduce disconfortul limbii şi al obrajilor, dar şi corectează obiceiurile care dăunează sănătătii dentare.

Aparat dentar safir

 1. Este invizibil

Bracketii sunt realizaţi dintr-un cristal transparent, compatibil cu smalţul dinţilor, care-l fac invizibil, dar cu rezultate vizibile incredibile.

 1. Nu absoarbe coloranţi, deci nu se colorează

O grijă în minus! Bracketii aparatului dentar Safir rămân incolori pe tot parcursul tratamentului, datorită structurii microcristaline şi a suprafeţei lor uniforme, care nu permit acumularea plăcii bacteriene.

 1. Confortabil şi foarte uşor de purtat

Pentru că este realizat din materiale cu o textură uşoară, care nu crează disconfort, aparatul dentar Safir este foarte uşor de purtat.

Aparat Dentar Safir Dental House Clinic
Aparat Dentar Damon Dental House Clinic
Aparat Dentar Damon House Clinic 01

Aparat dentar autoligaturant Damon

Aparatul dentar fix autoligaturant este un dispozitiv permanent de corecție ortodontică. El poartă acest nume datorită tehnologiei care stă la baza sa – sistemul autoligaturant sau Damon. Acesta se referă la un tip special de prindere a brackeților pe aparat, eliminând necesitatea elasticelor sau ligaturilor metalice. Tehnologia autoligaturantă este una dintre noutățile tratamentului ortodontic pentru că reușește să sporească gradul de confort resimțit de pacient, dar și să revoluționeze structura unui aparat dentar fix clasic. Un aparat fix autoligaturant are o structură inovatoare cu arcuri speciale care gliseză liber în bracket, ceea ce permite îndreptarea dinților și corectarea defectelor de ocluzie mult mai ușor. În plus, este reglat și nivelul de presiune exercitat asupra dinților în acest fel, eliminându-se durerea și disconfortul resimțit de pacient pe perioada tratamentului.

 1. Mai rapid
  Tratamentul cu aparatul dentar Damon este cu până la șase luni mai rapid comparativ cu aparatul dentar clasic. Sistemul autoligaturant Damon funcționează 24/7 și asigură alinierea dinților pentru a crea un zâmbet ce va îmbunătăți semnificativ aspectul facial al pacientului.
 2. Mai confortabil
  Aparatul dentar DAMON oferă un tratament ortodontic mai confortabil decât aparatul dentar clasic. Sistemul autoligaturant Damon elimină modulele elastice care țin arcul în bracket. De asemenea, dimensiunea aparatului este mai mică comparativ cu cea a unui aparat dentar clasic.
 3. Mai ușor de curățat
  Datorita lipsei modulelor elastice, aparatele dentare DAMON sunt mai ușor de curățat, placa bacteriană este redusă semnificativ în comparație cu aparatele dentare clasice, iar pacientul are posibilitatea de a avea o igienă dentară mai bună.

Aparat dentar Clear Aligner

 1. Este un aparat detasabil 100% invizibil.
 2. Funcționează cu ajutorul alignerelor – elemente din plastic transparent, foarte dur, asemănătoare gutierelor de contenție.
 3. Nu provoacă iritații, nu deranjează, este discret și eficient.

Aparatul dentar Clear Aligner CA® este un aparat dentar invizibil, care utilizează alignere ortodontice, adică niște gutiere transparente, detașabile, realizate personalizat, potrivit danturii pacientului. 

Nu are sârme sau brackeți, de aceea este foarte confortabil și ușor de purtat. Pentru că este detașabil, pacientul poate observa rezultatul tratamentului în orice moment.

Clear Aligner nu impune restricții alimentare, alignerele se îndepărtează cu ușurință înaintea meselor.

Dacă este vorba de imperfecțiuni minore, precum dinți ușor înghesuiți, distanțați sau aliniați necorespunzător, aparatul invizibil Clear Aligner poate fi o opțiune excelentă. În cazul unei probleme ortodontice complexe (ca de exemplu o malocluzie severă), cel mai probabil medicul va recomanda un alt tip de tratament.

Clear Aligner Dental House Clinic
Aligner Dental House Clinic
Aparat dentar mobil Dental House Clinic 1

Aparatele dentare mobile

 1. Aliniază unul sau mai mulţi dinţi malpozitionaţi
 2. Ghidează erupţia dentară
 3. Îmbunătăţeşte muşcătura incorectă
 4. Creează spaţiu/lărgeşte arcada dentară
 5. Menţine rezultatul tratamentului obţinut

Aparatele dentare mobile sunt recomandate copiilor, cu indicaţia de a fi purtate în permanență atât ziua cât şi noaptea, mai puţin în perioada meselor şi atunci când are loc igienizarea dinţilor. Se folosesc pentru o perioadă relativ scurtă, ca parte dintr-un plan de tratament mai amplu.

Sunt dispozitive personalizate, realizate în laboratorul de tehnică dentară, în urma amprentării maxilarului, acestea remediază anomalii dentare uşoare sau medii, prin exercitarea de forţe controlate asupra dinţilor şi maxilarelor.

Aparate auxiliare

Disjunctor

Disjunctorul este un dispozitiv care lărgește arcada maxilară, creând spațiu pentru încadrarea dinților și permițând arcadei superioare să o circumscrie pe cea inferioară.

Disjunctorul este un aparat ortopedic, care lărgește maxilarul separând sutura de pe mijlocul palatului, creând astfel os nou. Astfel se crează și mai mult spațiu pentru încadrarea dinților.

Pendulum

Pendulumul este un aparat ortodontic fixat pe premolarii și molarii superiori, care prin intermediul unor arcuri elastice, împinge molarii superiori în spate, pentru a crea spațiu suplimentar pentru încadrarea dinților și pentru a obține relații intermaxilare corespunzătoare. Purtarea este în general de 6-8 luni.

Mini-implant

Mini-implanturile ortodontice sunt mijloace auxiliare tratamentului ortodontic. Asemănător unor micro-șuruburi, au o dimensiune redusă (diametru de 1,5-2 mm, iar lungime de 6-9 mm), se folosesc pentru a ajuta sau bloca deplasările dentare în timpul tratamentului. Sunt aplicate de către medicul ortodont, printr-o procedură simplă și de scurtă durată, în gingia și în osul subiacent. Aceste mini-implanturi se mențin câteva săptămâni sau luni. În momentul dezinserării, de obicei nici nu este necesară anestezia.

Ce spun pacienții noștri?

Pe lângă zâmbete, ne-au și lăudat!
Echipa a dat dovada mereu de profesionalism, amabilitate si punctualitate, iar igiena si curățenia din clinica este de lăudat. Pot sa spun ca am fost surprins intr-un mod foarte plăcut. Sunt foarte mulțumit de servicile stomatologice oferite de aceasta clinica si de servicile de foarte bună calitate si echipamente de ultima generație. Recomand Dental House Clinic. Succes în continuare! Nota 10++++
Relu Constantin
Profesionalismul personalului, serviciile stomatologice de înaltă calitate, încrederea pe care am primit-o, m-au convins să dispun de sistemul Fast&Fixed la această clinică. Sunt foarte încântat de rezultate și profund recunoscător acestor oameni cu mâini de aur. Recomand cu încredere!
Mihai Diaconescu
Oamenii care lucrează aici sunt foarte atenți, discuta deschis și oferă detalii despre problemele pacientului... Este important, deși eram, cred, ultima pacienta astazi, nu mi s-a lăsat impresia de graba, dimpotrivă, am stat atât cât a fost nevoie sa rezolvam problema, am și discutat, dna dr m-a lămurit cu anumite aspecte. Asadar, chiar intenționez sa revin și sa rezolv în aceasta clinica toată problemele pe care le am.
Diana Ioana Preduşel
Această clinica mi-a schimbat viata printr-un tratament care nu credeam ca se va putea realiza. Dupa o parodontoză avansata mi-am pierdut multi dinti. Dar am dat peste o echipa extraordinara. Nici nu am simtit operatia, fara durere, m-am vindecat repede. Vă multumesc!
Otilia Badescu
Recomand cu toată convingerea această nouă Clinică deoarece oferă servicii de o calitate superioară iar calitatea umană a medicilor este ireproșabilă! Totodată vreau să mai precizez că in această nouă Clinică am constatat prezența unui echipament tehnic de ultimă generație și a unor tehnici de tratare noi și moderne pe care nu le-am întîlnit în multe clinici din București! Așadar, recomand cu toată responsabilitatea Dental House și vă garantez că veți fi plăcut surprinși, revenind oricând cu plăcere pentru rezolvarea problemelor dentare! Sunt pacientul acestei Clinici unde mi-am rezolvat probleme complexe chirurgicale și de ortodonție. Recomand cu drag!
Adrian Badarica

De ce suntem printre cei mai buni?

Devotați. Suntem devotați tratării dinților și a oamenilor. Facem totul fără compromisuri și la cele mai înalte standard. Suntem devotați meseriei, iar perfecționarea noastră nu se oprește niciodată, astfel participăm constant la cursuri și congrese naționale și internaționale.

Hotărâți. Suntem hotărâți să găsim soluția optimă pentru tine. Lucrăm în echipă pentru a oferi fiecărui pacient planul de tratament personalizat, benefic pentru tine. Suntem pregătiți să răspundem la orice întrebare, să explicăm fiecare procedură și să facem față la orice provocare pe care sănătatea orală ne-o pune.

Calitate. Suntem o echipă de specialiști. Folosim numai tehnologie nouă, modernă și de calitate pentru a susține cu succes serviciile valoroase pe care le oferim.

Ortodonţie – proceduri realizate de medicul specialist în Ortodonţie şi Ortodonţie dento-facială

 • Aparat dentar metalic
 • Aparat dentar autoligaturant Damon
 • Aparat dentar fizionomic safir
 • Activare aparat dentar
 • Disjunctor
 • Aparat mobil
 • Gutieră de corecție
 • Gutieră ATM (SPLINT)
 • Gutieră de contenție
 • Retainer de contenție
 • Menținător de spațiu fix